ROUTES

Routes

Wisselzone

De wisselzone nabij het beachhouse (inschrijfpunt). Bied je fiets en helm ter controle aan bij de ingang van de wisselzone. Zet je fiets op de plaats met jouw nummer. Verken de situatie in de wisselzone. Waar kom ik er in, hoe ga ik er uit om te fietsen en hoe om te lopen?

Zet na het zwemmen terug in de wisselzone eerst je helm op, maak deze vast en pak dan pas je fiets en loop daarmee naar de uitgang van de wisselzone. Zorg dat je nummer op je rug zit. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. Stap na het fietsen vóór de wisselzone van je fiets. Hang eerst je fiets op en doe dan pas je helm af.

Doe je loopschoenen aan en draag je startnummer op je borst. Na de wedstrijd kun je je fiets weer halen op vertoon van je startnummer.

Zwemmen

Het zwemmen vindt net als voorgaande jaren plaats in het Moekesgat. Er zal in een driehoek worden gezwommen waarbij de boeien aan de linkerkant moeten worden gehouden. De 1/16de als de 1/8ste triathlon zwemmen 1 ronde. De OD zwemt 2 ronden van 750 meter.

Fietsen

Het fietsparcours van de triathlon van Ter Apel zal grotendeel plaatsvinden over de Sellingerstraat. Deze provinciale weg staat ons ter beschikking voor het fietsen. De fietsronde is 19,4 km lang. De aanrijroute bedraagt +/- 300 meter. De fietsroute leidt jullie door het mooie Westerwolde met zijn uitgestrekte velden.

Draaipunt van de route is nabij Sellingen (Beetseweg). Hier wissel je van de rijbaan. Hoewel de route verkeersvrij is, worden jullie wel geacht zo RECHTS mogelijk te gaan rijden. Inhalen kan aan de linkerkant maar ga in GEEN geval op het midden van de weg rijden. Je zult immers tegenliggers tegenkomen.

De deelnemers van de 1/16de triatlon wissel nabij Ter Wisch.

  • Deelnemers OD triathlon: fietsen 2 ronden van 19,4 km + 600 meter aanrijroute a: 39,4 km. Het draaipunt voor de 2de ronde is aan het eind van de Drenthweg. Minder hier vaart voor inkomend verkeer.
  • Deelnemers 1/8 triathlon: fietsen 1 ronde van 19,4 km + 600 meter aanrijroute.
  • Deelnemers 1/16de triatlon: fietsen 1 ronde van 10 km

Na de 1e of 2e ronde doorrijden naar de wisselzone voor het wisselen naar het lopen.

Lopen

Het loopparcours is een ronde van 2,6 km rond camping het Moekesgat. Het loopparcours is grotendeels verhard.

  • Deelnemers OD triathlon: lopen 4 ronden van 2,6 km. Dit is 10,4 km km.
  • Deelnemers 1/8 triathlon: lopen 2 ronden van 2,7 km. Dit is 5,2 km
  • Deelnemers 1/16de triatlon: lopen 1 ronde van 2,6 km

Penaltybox

De penaltybox van de NTB is aan de Drenthweg. Dit is aan het einde van de fietsronde.

DOE OOK MEE EN SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN